Velvære for store og små

Aristoteles var opptatt av de fire elementene, og det er vi også. Etter en kreativ økt var tiden inne for en stund velvære i elementenes makt.

Turen gikk rundt hjørnet til Romulus, den romerskinspirerte spa-avdelingen på Skallerup. Det store spaanlegget er kløktig utformet slik at alle kan finne et rolig hjørne, i en badstue, dampbad etter et basseng.

De ulike bassengene har forskjellig temperatur, men det skal sies at det er greit å ta en tur i dampbadet før du prøver bassenget med 8 plussgrader i vannet. Jeg døpte bassenget “Trøndersk sommer”. Da var bassengene på 38 og 40 grader med min stil.

Om du unner deg litt ekstra er behandlingsutvalget stort, fra fotbehandling til full kroppsmassasje.

Etter å ha slappet godt av i den romerske atmosfæren, overlot jeg Marianne og Maja til massørene og tok med meg Hanna på… hva-for-noe?

Saunagus

På norsk blir dette noe slikt som badstue med nogo attåt. I en badstue som rommer 10-20 sjeler ønsker saunamasteren velkommen og gir alle et glass kaldt vann og en neve isbiter, sånn bare for å hinte om hva vi har i vente.

Så dempes lysene, og de varme steinene får smaken på vann, og det blir fort varmt nok. Med et håndkle vifter mesteren varmen rundt, og da er selv ikke nederste benk et sted for de sarte. Runde etter runde med vann, hver runde blandet med en ny type olje får opp både temperatur, porer og øyenbryn. På den siste runden med mintolje var jeg sikker på å være permanent kurert for forkjølelse i all fremtid. Svake barndomsminner om tigerbalsam på leppene begynte å materialisere seg og jeg håper seansen snart skulle ta slutt. Jeg er ikke av den typen som deltar i saunamesterskap, men nekter også å være førstemann ut av døra. Det slapp jeg da heldigvis.

Da seansen var over bar det rett ut i det iskalde bassenget utenfor døren, og jeg tenkte at denne typen isbading kunne jeg bli vant til.

Vi avsluttet den akvatiske seansen med en tur i Skallerups familievennlige badeland. Et stort basseng med vannsklier for oss med lopper i blodet, og et svømmebasseng for dem som bare vil få blodomløpet i gang med noen runder før frokost.

Klokka tikket ubønnhørlig videre, og vi begynte etter hvert å kjenne oss igjen i den gamle Spies-reklamen der turistene gjemmer seg vekk når avreisen nærmer seg.

En siste porsjon is med guf ble det tid til etter at vi kom glade avslappede ut av Skallerups flytende element.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *