I det kreative hjørnet

Da jeg først traff Marianne for 18 år siden vet jeg ikke helt hva hun falt for. Men jeg vedder på at jeg var den første mannen hun hadde møtt som hadde boden full av formingsutstyr. Ikke at jeg er så forbasket kreativ, ei heller nevenyttig. Men en fortid i formingsbransjen har sine konsekvenser.

Utenom øvelse i hvordan lage gipsmasker på en hel 3-klasse i slengen, fikk jeg et innblikk i danskenes forhold til forming og kreativitet i skolen. De lå langt foran oss da som nå. Så også på Skallerup.

I tillegg til et stort lekeland, klatrestativer, og lekeapparater ute, minigolf og fotballbiljard, har Skallerup en egen velutstyrt formingsavdeling. Frister det å bake litt, lage dine egne T-skjorter eller perlesmykker? Ikke noe problem.

Vi bestemte oss for å lage godteri. Her er det greit for de minste å ha med en voksen – råmaterialet, en sukkerblanding, er 160grader varmt. Men det kjølner fort, og trengs et par ivrige hender for å bli ekstra godt. Og godt ble det. En uke etter turen nøt vi vårt siste stykke egenproduserte godteri.

Etter at godteposen var fylt opp (og tømt bare bitte litt), bega vi oss inn i glasskunst-rommet. Med stedets glassovner kan du lage din egen glasskunst, og få den brent etterpå. Det tar dog 24 timer å brenne, så legg dette til en av de første dagene slik at du kan få med kunstverket før du reiser hjem.

Når du er på Team Aktiv, kommer du garantert borti skilpaddene som går løst inne på området. De er mye raskere til bens enn hva jeg trodde skilpadder kunne være, men kan slite litt om de kommer seg innunder en stabel stoler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *