Det finnes feriesentre, og så finnes det Skallerup

Skulle du noensinne ankomme feriesen­teret med totem­pælen, har du et bra opphold foran deg. Uansett om du er ute etter å lade bat­te­riene, gi fam­i­lien en opplevelse utenom det van­lige eller nyte en aktiv uke sam­men med ven­neflokken er dette rett sted.

Jeg har ennå ikke bestemt meg for hva jeg skal mene om Skallerup. Enten er det et alle tiders aktivitetssen­ter med et gourmetkjøkken, eller så er det er gourmetkjøkken med et alle tiders aktivitetssen­ter rundt.

Okke som, når stedet er rangert som Dan­marks 3. beste hotell på Tri­pAd­vi­sor er det lov å ha for­vent­ninger. Og Skallerup innfrir.

Enkelt og gre­it, eller en dæsj luksus?

Skallerup har et stort utvalg feriehus og lei­ligheter for alt fra to til 12 per­son­er. Vi fikk plass i et rom­slig feriehus med egen sauna og boble­bad. Og selv om det ikke var langt til naboen, føltes det usjen­ert. Alt som er gravd vekk til feriehusene er brukt til å lage små voller som vern­er mot så vel innsyn som vind.

Selv om en ferie han­dler om å være sam­men og (prøve) å koble av, hadde ungene ikke noe i mot at det var gratis trådløst nett i huset. (For nerder som meg: 50MB begge veier — det gikk unna i svingene).

Dig­i­tale neshorn er fritt vilt

Etter en lun­sj på kafeen bar det rett i baren. Det høres kan­skje bru­talt ut til fam­i­lieferie å være, men barom­rådet har mer enn kald øl og drinker å by på. Hva med en runde bowl­ing eller bil­jard? Vi endte opp med en runde laserjakt.

Dette min­ner meg om et Tv-spill nabogut­ten hadde i 1985, bare uen­delig mye mer moro. På et 10 meters bredt ler­ret kan du skyte blikkbokser, leirduer, svevende blink­er eller ekso­tisk vilt og småfugl.

Er du ser­iøs i jak­tfaget får du en laser­ha­gle like tung som en ekte hagle. Vi klarte oss lenge nok med de let­tere versjonene.

Moro var det uansett!

Piz­za, burg­er — eller en 5‑retters?

Vi lik­er mat, og Skallerup hadde noen over­raskelser på lager.

I til­legg til mat­bu­tikk, kafe og pizze­ria finner du en restau­rant i hov­ed­bygnin­gen. Vi ble anbe­falt å prøve denne og som sagt så gjort. Bri­an på Brasseri­et disket opp med et kongemåltid med en 3‑retters opplevelse, like estetisk som vels­mak­ende. I mot­set­ning til mange andre finere spis­es­t­ed­er blir du mett, skikke­lig mett. Jeg innrøm­mer glatt at desserten ble bestilt på tross av magemålet. Og “vulka­nen” ankom, en kako­foni av is, brown­ies og velfort­jente kalo­ri­er, var kvelden ful­lendt. “Om dere ikke spis­er opp mat­en, blir det ikke sol i mor­gen” kunne Bri­an fortelle. Vi gjorde vårt beste med største kuli­nariske glede, og trodde vi hadde fått hel­gens beste måltid. Vi tok feil.

For å gi magen litt tid til å komme seg til hek­tene spaserte vi ned til stran­den for å ta farvel med den store gule tin­gen på him­me­len. Den ga oss et spek­takulært farge­spill til avskjed en som­merlig fredags kveld.

Neste dag sto et gjen­syn med en gam­mel venn på timeplanen.

Jeg er ingen super­mann, men om jeg hadde vært det, ville et bak­eri ha vært mitt kryp­tonitt. Jeg er svak for duften av fer­sk bakst. Det ble der­for ikke bare nys­tekt brød i han­dlekur­ven når turen gikk innom Skallerups mat­bu­tikk lørdag mor­gen. Det ble en svært så vels­mak­ende frokost i godt lag.

__________________________________________________________________
Dis­claimer: Denne serien på 10  blog­g­poster er spon­set av Col­or Line. Les mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *