En kulinarisk overraskelse

Vel tilbake på Skallerup etter en spen­stig dag på Fårup var det klart for mid­dag igjen. Vi lot pizze­ria være pizze­ria og havnet på Gal­leri­et, der noen hadde hvisket oss i øret at en opplevelse ventet.

På menyen sto et 5 ret­ters måltid. For de mat­glade, her er menyen.:

  • For­rett: Grønne asparges med Ska­gen­skinke fra Slak­ter Munch og hollandaise-saus
  • Mel­lom­rett: Ovns­bakt rød­tunge­filet med ertepure og ris­tet som­merkål vendt i sitron
  • Hov­e­drett: Langtidsstekt kalv med rød­vins­glacè, nypoteter, sautee av spis­skål, gul­røt­ter, bøn­ner og vårløk.
  • Mel­lom­rett: Ost: Tomme de Savoi, Blå søn­der­jysk, Vocherol med aprikos, rød­vin­skokt sviske og oliven
  • Dessert: Rabar­bra: Mazarin, par­fait, sor­bet, kom­pott, bak­te rabar­bra, og brent hvit sjokolade.

Mat­en kilte smak­sløk­er jeg ikke vis­ste jeg hadde, lokale råvar­er var omgjort til gourmet­føde av klasse. Servitøren Louise for­t­alte om hver eneste rett — og fant vin­er som 3 av reise­føl­gets 4 medlem­mer kunne nyte.

Her skylder vi Skallerup, Louise og kjøkkenet en unnskyld­ning. En sen lun­sj på Fårup var dårlig plan­leg­ging av den kuli­nariske reisen som ven­tet på Skallerup. Om det lå noe igjen på våre tallerken­er, var det ikke smak­ens skyld. Dette var et herlig måltid.

Det høres nå ut som at det eneste vi gjorde på Skallerup var å ete. Ete seint, ete tidlig, ete mye. Om jeg hadde dratt til Skallerup bare for matens skyld ville det fremde­les ha vært en flott helg. Men så har de alt­så mer å by på enn god mat. Nok mat­prat der, altså.

__________________________________________________________________
Dis­claimer: Denne serien på 10  blog­g­poster er spon­set av Col­or Line. Les mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *