Vel tilbake på Skallerup etter en spenstig dag på Fårup var det klart for middag igjen. Vi lot pizzeria være pizzeria og havnet på Galleriet, der noen hadde hvisket oss i øret at en opplevelse ventet.
På menyen sto et 5 retters måltid. For de matglade, her er menyen.:
- Forrett: Grønne asparges med Skagenskinke fra Slakter Munch og hollandaise-saus
- Mellomrett: Ovnsbakt rødtungefilet med ertepure og ristet sommerkål vendt i sitron
- Hovedrett: Langtidsstekt kalv med rødvinsglacè, nypoteter, sautee av spisskål, gulrøtter, bønner og vårløk.
- Mellomrett: Ost: Tomme de Savoi, Blå sønderjysk, Vocherol med aprikos, rødvinskokt sviske og oliven
- Dessert: Rabarbra: Mazarin, parfait, sorbet, kompott, bakte rabarbra, og brent hvit sjokolade.
Maten kilte smaksløker jeg ikke visste jeg hadde, lokale råvarer var omgjort til gourmetføde av klasse. Servitøren Louise fortalte om hver eneste rett — og fant viner som 3 av reisefølgets 4 medlemmer kunne nyte.
Her skylder vi Skallerup, Louise og kjøkkenet en unnskyldning. En sen lunsj på Fårup var dårlig planlegging av den kulinariske reisen som ventet på Skallerup. Om det lå noe igjen på våre tallerkener, var det ikke smakens skyld. Dette var et herlig måltid.
Det høres nå ut som at det eneste vi gjorde på Skallerup var å ete. Ete seint, ete tidlig, ete mye. Om jeg hadde dratt til Skallerup bare for matens skyld ville det fremdeles ha vært en flott helg. Men så har de altså mer å by på enn god mat. Nok matprat der, altså.
__________________________________________________________________
Disclaimer: Denne serien på 10 bloggposter er sponset av Color Line. Les mer her.